[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

واژه ANPR مخفف Automatic number plate recognition است و معنای شناسایی شماره پلاک به طور اتوماتیک می باشد. ANPR یک سیستم نرم افزاری است که دوربین های مداربسته ای که مجهز به این سیستم هستند میتوانند بیش از ۳۰۰۰ شماره پلاک در ساعت را اسکن کنند.تصاویر دیجیتال توسط دوربین های ANPRگرفته می شود و سپس تصاویر دیجیتال به داده DATA تبدیل می شود و در سیستم ANPR پردازش می گردد.

سیستم ANPR بدین صورت عمل می کند که هنگامی یک ماشین به دوربین نزدیک میشود نرم افزار یک سری عکس فوری نمایش لحظه ای ( snapshot ) از تصویر تهیه میکند و آنها را در یک فایل ذخیره می کند. وقتی که پلاک اندازه کافی و موردنیاز نرم افزار OCR داشته باشد فریم اسکن می شود و شماره ثبت شده به کد ASCLL تبدیل می شود و در یک لیست نگه داشته می شود. این عمل برای یک سری از عکس های گرفته شده انجام می شود لیست به دست آمده برای بررسی مشاهبت و همسانی ها اسکن می شود و یک مورد برگزیده برای حفظ کردن و نگه داشتن انتخاب می شود این سیستم معمولا جهت داشتن دقت بالا حدوده ا تا۱۵ تصویر را اسکن و مقایسه می کند.

البته باید به این نکته توجه کنید که انجام عملیات درست و دقيق به فاکتورهای مختلفی مانند تنظیمات دقیق دوربین لنز میزان نور روشنایی موجود زاویه دید دوربین و موقعیت استراتژیک قرارگرفتن دوربین نیز وابسته است . جهت درک بیشتر مطلب فوق این مثال را در نظر بگیرید که اگر شما یک DOCUMENT را در سیستم PC خوداسکن کنید و سپس آن را در پردازنده  WORD باز کنید نمی توانید به هیچ وجه آن را ویرایش کنید به این دلیل که آن یک بیت مپ است که از هزاران پیکسل ساخته شده است.

نرم افزارهایی وجود دارند که می توانند این پیکسل ها را به کارکترها تبدیل کنند. از دوربین های مداربسته ANPR در پمپ بنزین ها ، فرودگاه ها ، بندرگاه ها ، پارکینگ ساختمان های دارای سیستم امنیت بالا ، ادارات و مراکز تجاری و صنعتی ، راه آهن و ایستگاه های اتوبوس ، بزرگراه ها و خیابان ها برای بررسی ترافیک و تخلفات رانندگی و… استفاده می شود .

امروزه بسیاری از ماشین ها از کشورهای مختلف در جاده ها رفت و آمد می کنند و بسیاری از آنها نشانه ها و اتیکت های مختلفی در ترکیب با پلاک دارند بنابراین سیستم ANPR باید قادر به خواندن آنها باشد و برای این منظور نرم افزار باید حاوی یک لیست از سبک های پلاک های مختلف باشد.تنها تصویربرداری از شماره پلاک و ذخیره کردن آن کافی نیست بلکه پایگاه داده ها باید قادر به ارائه اطلاعات بیشتری باشد و بتوان جستجو را براساس مبناهای گوناگونی انجام داد مانند تمام پلاک بخشی از پلاک ساعت و تاریخ… است. یک دوربین مداربسته ANPR می تواند به سیستم کنترل ورودی ACCESS CONTROL مانند بولادر راهبند و یا درب بازکن های اتوماتیک وصل گردد و حين شناسایی و ثبت کردن پلاک ها در صورت نیاز فرمان لازم جهت بازگشایی مسیر را به سیستم های کنترل ورودی ارسال کند.

نرم افزار OCR که مخفف Optimal character recognition به معنای شناسایی کارکتر بهینه است پیکسل ها را اسکن و ارزیابی می کند که آیا قابلیت حروف چاپی letter را دارد یا خیر سپس پیکسل ها را با کدهای Ascallجایگزین کند. Ascll مخفف American standard code for information interchange می باشد و به عنوان مثال برای حرف a به صورت

۰۱۱۰۰۰۰ است. سیستم نرم افزار OCR تکنولوژی پایه ای استفاده شده در سیستم ANPR است.

کاربرد نورافکنی مادون قرمز در ANPR راه حلی که برای برطرف کردن مشکل خواندن پلاک ماشین ها در شب به کار می رود به صورت تمرکز بر روی شماره پلا ک می باشد تا تصاویر اطراف آن و از نورافکنی مادون قرمز در این مورد استفاده می شود. اگر چه پلاک ها در کشورهای مختلف مشخصات ویژه خود را دارند اما به طور کلی retri

– reflective هستند و سطح پلاک ها از صداها نیم کره (گوی) بسیار ریز پوشیده شده است که موجب می شوند نور تابانده شده به آنها به منبع خود منعکس گردد. دوربین باید به بخش مادون قرمز طیف گسترش تابش تا حداقل ۸۵۰ نانومتر حساس باشد و سپس به یک فیلتر مجهز باشد تابخش مرئی گسترده طیف رامحدود کند و همچنین به یک منبع مادون قرمز همجوار دوربین تجهیز گردد در نتیجه با استفاده از مزیت ویژگی

retro – reflective پلاک ها نور تابانده شده از نور افکن های مادون قرمز مستقیما به سمت منبع نور یعنی دوربین منعکس می شود. بدین صورت تنها نور مادون قرمز مشاهده می شود بدون هیچ نور مرئی یا دیگر انعکاس ها یاانكسارها. البته تصویر به دست آمده سیاه و بدون هیچ جزئیاتی به استثنا شماره پلاک خواهد بود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *