پچ (Patch) یکی از قطعات سختافزاری و جزو تجهیزات شبکه است که به شکل مستطیل و دارای پورتهای شبکه (معمولا ۲۴ و ۴۸ پورت) میباشد. به بیان دیگر میتوان گفت که پچ پنل، دستگاهی است که از طریق قرار دادن آن در رک، بین نودها و سوییچ ارتباط ایجاد میشود و به عنوان یک جعبه تقسیم عمل میکند. روی این قطعه سخت افزاری کیستونهای شبکه با نظم خاصی در کنار یکدیگر نصب گردیدهاند. پچپنل بین نقطه پایانی کابلها و تجهیزات شبکه نظیر روترها و سوییچها جای میگیرند. در نتیجه به جای اینکه کابلهای شبکه به طور مستقیم به تجهیزات وصل شوند، نخست به پچپنل متصل میشوند. در صورتی که این قطعه را از رک حذف کنیم، همه کابلهای پریزهای شبکه که به سمت رک هدایت شدهاند، باید به طور مستقیم به سوئیچ وصل شوند. بنابراین با وجود اینکه حضور Patch در رک و شبکه ضروری نیست اما نبود آن نیز مشکلات بسیاری در رابطه با مدیریت شبکهها را به دنبال خواهد داشت.
از انواع Patch ها به عنوان رابطی بین کاربر و تجهیزات اکتیو استفاده میشود. در واقع، در صورتی که ارتباط برقرار شده بین کاربر و سوییچ به طور مستقیم و بدون این دستگاه باشد؛ سر سوکت نود در مدت کوتاهی و پس از چند بار استفاده خراب میشود. حال که با این دستگاه و کاربردهای آن آشنا شدید؛ زمان آن رسیده که با انواع آن آشنا شوید. Patch ها را با توجه به معیارهای گوناگونی دسته بندی میکنند که انواع آنها عبارتند از:
بر اساس CAT: این طبقه بندی با توجه به نوع CAT کابلهای شبکه تعیین میشود. به عنوان مثال، کابلهای CAT6 در این دسته قرار دارند.
بر اساس تعداد پورت: دسته بندی دیگر این دستگاه با توجه به تعداد پورتها است که از طریق آنها میتوان نودها را به آن وسیله وصل نمود. متداولترین تعداد پورتهای این دستگاه ۱۲، ۲۴ و ۴۸ میباشد.
با توجه به تکنولوژی POE: این فناوری امکان تامین برق مورد نیاز تجهیزات الکترونیکی را به وسیله کابل شبکهای فراهم میسازد. معمولا از این تکنولوژی در دوربینهای مدار بسته تحت شبکه استفاده میشود. برخی از این دستگاهها نیز برق و توان مصرفی را روی پورتهای خود ارائه میدهند که میتوانند برق مصرفی برای تجهیزات تعبیه شده درون رک را فراهم نمایند.
Unloaded Patch Panel: این نوع دستگاه در قالب ریل خالی است و هیچ پورت یا کیستونی روی آنها تعبیه نشده است. بنابراین، کاربر مطابق با نیازهای خود میتواند روی آن کیستون نصب نماید.
Patch Panel ماژولار: این نوع پچ مانند نوع unloaded میباشد. چرا که کاربر میتواند به طور آزادانه ماژولهای مورد نظرش را نصب کند. تفاوت اصلی وسیله ماژولار با unloaded این است که اگر فقط یک پورت خراب شود؛ میتوانید تنها همان پورت را عوض کنید و نیازی به تعویض همه پورتها نمیباشد. در حقیقت، کاربر بسته به نیازش میتواند هر یک از انواع پورتهای STP ،FTP CAT6 و … را نصب و تعویض نماید.
Patch Panel فیبر نوری: کاربرد این نوع دستگاه جهت جمع آوری و پایان دادن به رشتههای فیبر نوری میباشد.
با تهیه این نوع Patch دیگر لازم است پشت رک را بررسی کنید. زیرا همه اتصالات در بخش جلویی رک در دسترس میباشند. علاوه بر این، یافتن نودهای شبکه نیز آسانتر خواهد بود. مزیت دیگر این دستگاه کاربردی قابلیت نوشتن کدها به صورت دستی روی آن است. به این ترتیب کارشناسان فنی شبکه میتوانند آدرس هر نود را یادداشت نمایند و سپس در کمترین زمان ممکن آن نود را بیابند. پس اگر قصد خرید انواع Patch Panel و عیب یابی سریع مشکلات شبکه را با بهترین قیمت دارید؛ توصیه میکنیم به شرکت معتبر حفاظت ایمن پارس مراجعه نمایید.
با چندین سال سابقه درخشان، فعالیت کار خود را در زمینه صنعت سیستم های نظارتی، امنیتی و مراقبتی از سال 1388 با اتکاء به نیروی های متخصص فنی و مدیریتی خود وهمچنین استفاده از مطرح ترین برندها وتکنولوژی های روز دنیا در این صنعت آغاز کرد.