سوئیچ

سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه، قطعه‌ایی سخت‌افزاری است که پکیج‌های شبکه را از دیوایس‌های دیگر همچون روتر، سرور، رایانه و … فیلتر و ارسال می‌نماید. به بیان ساده‌تر، سوییچ وسیله‌ایی برای متصل نمودن Node ها در شبکه استفاده می‌شوند. این قطعه سخت‌افزاری جزو دستگاه‌‌های فعال شبکه به شمار می‌آید؛ دارای شباهت فراوانی با hub است. البته با این تفاوت که switch بشدت هوشمندتر از هاب می‌باشد و عملکردی مطابق با مدل OSI دارد.

معمولا سوئیچ‌ها در لایه ۲ شبکه (data link) و بر اساس پروتکل اترنت عمل می‌کند. نحوه عملکرد سوییچ به اینگونه است که داده‌های موجود در شبکه در قالب بسته و فریم اطلاعات (شامل دیتاهایی نظیر آدرس مبدا و مقصد ) منتقل می‌شوند. سپس سوییچ بر اساس آدرس مک (MAC Address) در اطلاعات مقصد موجود در فریم، پورت را شناسایی کرده و بسته دیتا را به همان پورت ارسال می‌کند.

سوئیچ

جالب است بدانید که مک آدرس هر دیوایس یونیک و منحصر به فرد همان دستگاه است. از این رو، سوییچ به دلیل برخورداری از مک آدرس مقصد، اطلاعات را به مقصد مورد نظر تحویل می‌دهد. از سمت دیگر نیز تمامی آدرس‌های مک در جدولی با عنوان جدول مک آدرس لیست می‌شوند.

انواع سوئیچ شبکه

سوییچ‌های شبکه را می‌توان از جهت سخت افزاری و نرم افزاری به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد. در ادامه پنج مورد از انواع دسته‌ها را با توجه به قطعات سخت افزاری آنها بررسی می‌کنیم.

  • سوییچ fixed: این قطعات بسیار محبوب پورت‌های ثابت با مدل‌های گوناگون از جهت اتصال و سرعت دارند. معمولا از این نوع سوییچ در شبکه‌های خانگی، سازمان‌ها، دفاتر، استارت آپ‌ها و کمپانی‌های متوسط استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که می‌توانید چند switch fixed را توسط کابل شبکه مثل یا فیبر نوری به یکدیگر متصل کنید.
  • سوییچ ماژولار: همانطور که نام این نوع قطعه سخت افزاری می‌توان حدس زد؛ سوئیچ ماژولار را می‌توان با اضافه کردن چند ماژول روی کیس، ارتقا داد. به این معنا که امکان افزودن پورت‌های بیشتر و در نتیجه راندمان بالاتر وجود دارد. معمولا از این قطعات در کیس‌های بزرگ استفاده می‌کنند تا با بیشتر شدن هر ماژول، تعداد پورت و کاربر بیشتری نیز اضافه شود.
  • سوییچ Stackable: این نوع سوییچ را می‌توان ادغامی از قطعات fixed و ماژولار دانست. به این معنی که برخی از مدل‌های سوییچ fixed دارای قابلیت ترکیب با سایر سوییچ‌های هم مدلشان هستند. از این قطعه سخت افزاری می‌توان به صورت مستقل و هم به صورت غیر مستقل استفاده نمود.

سوئیچ

  • سوییچ PoE: واژه PoE مخفف عبارت Power over Ethernet است که مطابق با همین تکنولوژی برق و دیتا را در یک کابل انتقال می‌دهند. برجسته‌ترین مزیت سوییچ‌های PoE انعطاف پذیری آنهاست.
  • سوییچ فیبر نوری: آخرین نوع سوییچ‌ها، فیبر نوری است که بیشترین کاربرد آنها جهت برقراری اتصال در یک طبقه ساختمان یا ساختمان‌هایی دارای فاصله چند کیلومتری است.

خرید سوئیچ شبکه در شیراز

اگر قصد دارید هر یک از انواع تجهیزات شبکه از جمله سوئیچ مناسب با شبکه خود را خریداری کنید؛ ابتدا لازم است شبکه را بررسی نمایید تا متوجه نیازتان شوید. در غیر این صورت نه تنها نیازتان برآورده نمی‌شود بلکه به دلیل خرید نادرست، متضرر نیز می‌شوید.

از این رو پس از بررسی، بهتر است با افراد باتجربه در زمینه شبکه مشورت کنید تا به درستی متوجه نیاز خود شوید. سپس برای خرید سوییچ شبکه مورد نیازتان اقدام کنید. در صورتی که به مشاوره گرفتن از متخصصین این زمینه نیاز دارید؛ پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان متخصص کمپانی حفاظت ایمن پارس تماس حاصل نمایید.