اهمیت ذخیره شدن فیلم دوربین مداربسته

نصب دوربین مدار بسته در هر محیطی دارای مزایای بسیاری از جمله برقراری امنیت و جلوگیری از اتفاقات ناخوشایند است. وظیفه اصلی این سیستم‌های نظارتی ثبت و ذخیره سازی فیلم و تصاویر موجود در محل نصب شده می‌باشد. در واقع، وجود قابلیت ضبط نمودن فیلم و تصاویر، امکان مشاهده مجدد فایل در زمان‌های دیگر و همچنین امکان انتقال آن را فراهم می‌سازد. این قابلیت را می‌توان به عنوان یکی از کاربردی‌ترین و بهترین قابلیت هر سیستم امنیتی دانست. زیرا با استفاده از آن می‌توان در صورت رخ دادن اتفاقی، جرم و مجرم را تشخیص داد و دستگیر کرد.

با این وجود، احتمالا این سوال برایتان مطرح می‌شود که فیلم‌ها و تصاویر ضبط شده، چگونه و در کجا ذخیره می‌شوند؟ چگونه می‌توان به آنها دست یافت یا به یک حافظه جانبی دیگر منتقل‌شان کرد. از این رو، در این مقاله قصد داریم درباره نحوه و محل ذخیره فیلم‌های ضبط شده دوربین مدار بسته اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم. تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

نحوه ذخیره شدن فیلم در دوربین های مدار بسته

همانطور که می‌دانید دوربین‌های مداربسته دائما وقایعی که در محیط نصب آنها اتفاق می‌افتد را ثبت می‌کنند. از طرفی، برای نگهداری از این فایل‌های ضبط شده به یک فضای ذخیر سازی نیاز دارند. معمولا این فضای مورد نیاز با کمک حافظه اکسترنال یا یک دستگاه دیجیتال تامین می‌شود. از طرفی، این فضا باید به گونه‌ایی باشد که قابلیت نگهداری و محافظت از فیلم‌های ضبط شده در مدت یک ماه داشته و بتواند آنها را به طور کامل ذخیره نماید. ویژگی مهم دیگری که این محیط ذخیره سازی باید داشته باشد؛ قابلیت انتقال این فیلم‌ها و تصاویر به حافظه دیگری به منظور دسترسی آسان به آنها است. ذخیره شدن فیلم و تصاویر ضبط شده در دوربین‌های مدار بسته از شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه به بررسی و تحلیل هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

نحوه ذخیره فیلم در دستگاه‌های دیجیتال

دستگاه‌های دیجیتالی که برای ذخیره فیلم‌ و تصاویر این سیستم‌های امنیتی و نظارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ از لحاظ میزان حافظه، تعداد مموری قابل استفاده، سطح کیفی ضبط و قابلیت پشتیبانی از مموری‌های اکسترنال دارای انواع بسیار متعددی هستند. در مجموع، دستگاه‌های ضبط دیجیتال را می‌توان به سه گروه DVR، NVR و XVR تقسیم نمود. هر یک از این دیوایس‌ها دارای تکنولوژی گوناگونی برای ذخیره کردن فیلم‌ها هستند. بکارگیری دستگاه‌های ضبط یکی از کم هزینه‌ترین روش‌های ضبط و ذخیره فیلم و تصاویر سیستم‌های امنیتی است. البته توجه داشته باشید که کاربری این دستگاه‌ها تقریبا سخت است و علاوه بر این، در حافظه اینترنال آن‌ها نیز محدودیت وجود دارد. در حقیقت، وجود چنین محدودیت‌هایی، کاربرد دیوایس‌های دیجیتال را به تدریج کم کرده است و جای خود را به روش‌های دیگری داده است. با این وجود، در ادامه نحوه عملکرد هر یک از این دستگاه‌ها را بررسی می‌کنیم.

نحوه ذخیره فیلم در دستگاه DVR

کاربرد دستگاه DVR برای دوربین‌های آنالوگ است. از مزیت این دیوایس می‌توان به قیمت پایین و سهولت نصب آن اشاره نمود. با این حال، دستگاه‌های DVR دارای حافظه داخلی محدود می‌باشد. خوشبختانه با استفاده از USB تعبیه شده روی آن می‌توان حافظه اینترنال آن را ارتقا بخشید. علاوه بر این، با اتصال فلش یا هارد دیسک به دیوایس مورد نظر نیز می‌توانید فیلم‌ها را ضبط کنید. بنابراین، اگر از دوربین‌های آنالوگ استفاده می‌کنید؛ دستگاه‌های DVR یکی از بهترین و آسان‌ترین روش‌های ضبط فیلم برای سیستم‌های نظارتی و امنیتی آنالوگ می‌باشند.

ذخیره شدن فیلم دوربین مداربسته

نحوه ذخیره فیلم در دستگاه NVR

تفاوت دستگاه‌های NVR در مقایسه با دستگاه‌های DVR، سرعت ضبط بالای آنها است. همچنین این دستگاه‌ها دارای قابلیت شبکه می‌باشند که قابل استفاده در دوربین‌های مداربسته تحت شبکه نیز هستند. با این حال، حجم حافظه اینترنال این نوع دستگاه‌ها نیز محدود هستند و برای دستیابی به حافظه بیشتر باید فلش و یا حافظه اکسترنال استفاده نمود. پس اگر برای ذخیره نمودن تصاویر دوربین‌های تحت شبکه به فضای بیشتری نیاز داشتید؛ می‌توانید به سراغ خرید هارد اکسترنال در شیراز بروید.

نحوه ذخیره فیلم در دستگاه XVR

یکی دیگر از انواع دستگاه‌های دیجیتال، دیوایس XVR است و زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که قصدمان ضبط فیلم دوربین‌های دارای کیفیت HD می‌باشد. لازم به ذکر است که این دیوایس‌ها از دوربین‌های آنالوگ HD و دوربین‌های IP نیز پشتیبانی می‌کنند و قادرند تصاویر را با سرعت و کیفیت بالاتر ثبت نمایند. همچنین اگر قصد ضبط نمودن فیلم دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال را به طور همزمان و با پرداخت هزینه کم دارید؛ توصیه می‌شود از این دستگاه‌های دیجیتال استفاده کنید. جالب است بدانید که در همه دیوایس‌های دیجیتال می‌توان از ۸ هارد اینترنال با ظرفیت ۸ ترابایت استفاده کرد. اگر به دنبال خروجی با کیفیت و افزایش مدت زمان فیلمبرداری می‌باشید؛ می‌توانید از حافظه اکسترنال استفاده کنید.

نحوه ذخیره فیلم ها روی رم و یا کارت حافظه

پیشرفت‌های صورت گرفته در تکنولوژی‌های مورد استفاده در دوربین‌های مدار بسته، قابلیت و امکانات بسیاری را به آنها افزوده است. از این رو در دوربین‌های IP می‌توان از رم استفاده کرد و تصاویر ضبط شده را روی حافظه‌های SD ذخیره نمود. پس از نصب سیستم‌های تحت شبکه‌ای و قرار دادن رم روی دوربین، فقط کافیست به واسطه تنظیمات دوربین، نحوه ضبط تصاویر را بر روی SD قرار داد. البته این نکته را به یاد داشته باشید که RAM ها دارای فضای ذخیره سازی بسیار محدودی هستند. پس امکان ذخیره سازی فیلم‌های ضبط شده در مدت زمان طولانی روی آنها وجود ندارد.

نحوه ذخیره فیلم روی کامپیوتر

اگر به کامپیوتر شخصی دسترسی و برای کنترل و نظارت فیلم‌ها وقت کافی دارید؛ این روش بهترین گزینه پیش روی شماست. زیرا امکان ذخیره سازی فیلم‌ها را با بالاترین سرعت ممکن وجود دارد. در واقع، با انتخاب این روش، دیگر لازم نیست در مورد کمبود فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی تصاویر نگران باشید. زیرا در صورت متصل نمودن دوربین‌ها به کامپیوتر از فضای ذخیره سازی کافی برخوردار خواهید بود و می توانید فیلم‌های ضبط شده را به راحتی بررسی کرده و به هارد اکسترنال انتقال دهید. البته توجه داشته باشید که تهیه سیستم کامپیوتری نسبت به دستگاه‌های دیجیتال و کارت‌های حافظه بسیار گران‌تر می‌باشد.

ذخیره شدن فیلم دوربین مداربسته

افزایش ظرفیت ذخیره شدن فیلم دوربین مداربسته

ظرفیت فضای ذخیره سازی سیستم‌های امنیتی را با استفاده از چند راه حل ساده و ایجاد تغییراتی در تنظیمات دوربین می‌توان افزایش داد. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر هستند:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *